Wandel - ,Fietsroutes of de Auto?

Wandelen, fietsen of toch liever met de auto?

Er zijn vanuit het Groene Hart verschillende wandel-, fiets- en autoroutes door de omgeving te ondernemen. Op de receptie van het ontmoetingscentrum en in de huisjes zijn de meeste routes beschikbaar. Rondom het dorp zelf liggen een aantal prachtige wandelroutes van ongeveer een uur, met aan weerskanten uitgestrekte wei- en bouwlanden. 
Ook loopt het netwerk van 'Historische Wandelpaden' langs Ternaard.

Als u een wandeling langs de Waddenzee wilt maken of eventueel een fietstocht, dan zijn er diverse mogeljkheden. Via It Skoar bereikt u de kust. (Als u met de auto gaat dan moet u hier stoppen en verder wandelen.) Op of over de zeedijk in westelijke richting is het slechts een half uurtje fietsen naar de Holwerter pier, waar u de boot kunt nemen voor een dagje Ameland. Voor een auto zijn er verschillende parkeermogelijkheden. Alleen voor een overtocht met de auto moet u reserveren; lopend of met de fiets is dit niet nodig. Binnen- en buitendijks tilt het op van de vogels: meeuwen, kiekendiefjes, brandganzen, eidereenden, roofvogels, grutto's, schol-eksters, wulpen, kieviten, enz. Op de dijk lopen meestal honderden schapen te grazen en in de polder wisselen weilanden met vee en akkers met aardappelen, bieten, mais en graan, elkaar af. In oostelijke richting bereikt u de oude vissersplaatsen Wierum en Moddergat. In Moddergat is een bezoek aan het garnalenfabriekje of de oude Fiskershúskes zeker de moeite waard. Gaat u verder dan komt u tenslotte uit op Lauwersoog, een schitterend recreatiegebied: zwemmen, zonnen, surfen, zeilen, kite-surfen en de mogelijkheid voor een dagje Schiermonnikoog met de boot.

Een Boottocht over het Wad is mogelijk vanuit Dokkum, Oostmahorn of Lauwersoog. Genieten van de tientallen tot honderden robben, met de meeuwen om je oren en een wandeling over een zandplaat: het kan allemaal.

Op nog geen 8 kilometer ten zuiden van Ternaard ligt één van de mooiste elf steden van Fryslân: Dokkum, de stad van Bonifatius. Toeristisch heel aantrekkelijk met twee korenmolens op de intact gebleven bolwerken, museums, het oude stadhuis met een schitterende historisch interieur, een raadzaal in Rococostijl en een carillon, oude gevels en heel veel gevelstenen met opschrift, de St. Martinuskerk op de Markt, de Bonifatiuskerk op de Bargemerk, de Bonifatiuskapel met een park waar je tot rust kunt komen en vlakbij de Bonifatiusbron met, naar men zegt, geneeskrachtig water.

En .... Dokkum heeft een gezellig winkelhart. Eetgelegenheden zijn er te kust en te keur, in allerlei soorten en smaken en voor ieders portemonnee. 

Ternaard m.a.w. is een ideaal uitgangspunt voor het huren van een recreatiewoning of een plekje op de camping; een pleisterplaats om tot rust te komen.

Fietsen kunne worden gehuurd bij:

Riemersma Rijwielhandel                                                                                         Âld Reed 2, 9145 SC Ternaard. Tel. 0519-571734

Activiteit op Het Groene Hart


Recensies

  • Het huisje beviel ons erg goed. Normaal ben ik niet iemand die op dit soort sites zijn mening geeft, maar aangezien de eigenaar mij een verzoek per email stuurde om een stukje te schrijven heb ik dat maar gedaan. Het huisje centraal in het dorp. Het huisje ziet er van binnen goed uit, alles is aanwezig om prima een vakantie huis door te kunnen komen. Hiernaast goed geholpen. Mijn man en ik komen graag nog eens terug.
    Nelly Kunst
  • Wij zijn in december 2012 een, te korte, week naar Friesland gegaan en waren toen bewoners van het "huisje 25". Het fijne contact met het groene-hart was zeer prettig verlopen. Zelfs in de winterperiode is Ternaard en omgeving Ternaard echt de moeite waard. De stad Dokkum is op fietsafstand te berijden.
    Jan Roorda
  • Uitstekende lokatie van waaruit je heerlijk kunt fietsen, wandelen of wadlopen. Heerlijk rustig in dorpse atmosfeer. Huisjes zijn zeer netje ingericht en schoon, bovendien van alle comfort voorzien incl. wasmachine!
    Familie J. Bergstra
Laat een recensie achter

Afbeeldingen van de activiteiten